De zin of onzin van een uitvaartverzekering 

Delen via Sociale Media

Doodgaan is een onderwerp waar we liever niet te vaak en veel over nadenken. Maar het kan één ieder op elk moment overkomen.  

Heeft u zichzelf al ooit de vraag gesteld : ‘Wie betaalt de uitvaartkosten? Hoe gaan uw nabestaanden de uitvaartkosten betalen?’ 

Veel mensen denken dat hun spaargeld een uitvaart wel zal bekostigen. Maar met de hoge werkloosheidscijfers, hoge energieprijzen en onzekere economische tijden wordt sparen voor veel gezinnen stilaan onmogelijk en raakt het spaarpotje leeg door dagdagelijkse kosten. Als het noodlot dan ook nog eens toeslaat, is dit naast een emotionele krater ook een financiële ramp voor de nabestaanden.  

Door de Belgische wetgeving die stelt dat bankrekeningen van overleden personen geblokkeerd worden na het overlijden, kan dit ook voor gezinnen die wel een financiële buffer hebben een probleem geven om tijdig de uitvaartkosten te betalen en de vroegere levensstandaard te behouden.  

De helft van de Belgische gezinnen komt in de armoede terecht na een plots overlijden. We verzekeren ons materieel bezit, maar niet wat ons echt dierbaar is. En toch is het topantwoord ‘het gezin’ op de vraag ‘wat is het belangrijkste in je leven?’    

Personen die je echt nauw aan het hart liggen, die van onschatbare waarde en onvervangbaar zijn, beschermen we veel minder goed dan ons materieel bezit.  

Een ongeval, dan is er je omniumautoverzekering die alles oplost, een brandje of ongewenst bezoek, geen probleem, je brandverzekering dekt de kosten… Je partner sterft, wie of wat gaat je door deze moeilijke periode helpen?  

Sta vandaag meer stil over morgen, wat is de impact van uw leven op je nabestaanden!  

Kies voor zekerheid! Een uitvaartbescherming beschermt u gezin financieel en emotioneel. Voor een kleine som per maand bent u vanaf de eerste betaling volledig verzekerd.  

verzekeringen@certago.be | 011 933 500

Andere berichten

Terug naar school

Vandaag rinkelt de schoolbel weer in Vlaanderen. Duizenden kinderen vertrekken terug op pad om hun talenten verder te ontwikkelen. Bij een ongeval op school bent

Vacature: adviseur gezocht!

Om ons team aan te vullen zoeken we een extra adviseur uitvaartverzekeringen en één of meerdere zelfstandige adviseurs uitvaartverzekeringen, in hoofd-of bijberoep . Je gaat

Contact

Wijkstraat 43/ bus 11,
3590 Diepenbeek

011 93 35 00

verzekeringen@certago.be