Rechtsbijstandverzekering

Delen via Sociale Media

De meeste familiale, brand- en autoverzekeringen bieden een optionele rechtsbijstandswaarborg. De rechtsbijstand gekoppeld aan deze verzekering dekt enkel de geschillen over schadegevallen die gedekt zijn in de waarborg. Voor andere geschillen is geen tussenkomst voorzien.


Om de rechtsbijstandverzekering toegankelijker te maken, werd een belastingvermindering ingevoerd voor premies die je als belastingplichtige betaald heeft voor een individueel gesloten rechtsbijstandsverzekering die voldoet aan bepaalde voorwaarden.


Via de aangifte personenbelasting kan een belastingvoordeel van 40% van het in aanmerking te nemen bedrag bekomen worden.Is een aparte rechtsbijstandverzekering eigenlijk wel nuttig?
Het antwoord is heel eenvoudig, absoluut. Als consument word je tegenwoordig meer dan ooit blootgesteld aan juridische conflicten.


Je hebt bijvoorbeeld schade opgelopen aan je woning. Een expert van je verzekeringsmaatschappij komt langs om de schade te ramen, maar je bent niet tevreden met het voorgestelde bedrag. Dan kan het de moeite lonen om een tegenexpert in te schakelen om je bezwaren kracht bij te zetten. De meeste woningpolissen en brandverzekeringen voorzien in hun algemene voorwaarden een forfaitaire tussenkomst. Maar als je brandpolis ook een verzekering rechtsbijstand omvat, dan kan je vaak gratis een beroep doen op een eigen expert op enkele uitzonderingen na. Heb je een globale rechtsbijstandsverzekering afgesloten dan wordt ook daar het honorarium voor 100% terugbetaald.

Zoek samen met ons de rechtsbijstandverzekering die het best bij uw situatie past. Het is immers zinloos om in sommige gevallen dubbel verzekerd te zijn of voor risico’s verzekerd te zijn die niet van toepassing zijn op jouw situatie.

Andere berichten

Gezondheidsverzekeringen

In België is iedereen verplicht om zich aan te sluiten bij een ziekenfonds, zij zorgen voor een gedeeltelijke terugbetaling van medische en gezondheidskosten. Wanneer je

Rechtsbijstandverzekering

De meeste familiale, brand- en autoverzekeringen bieden een optionele rechtsbijstandswaarborg. De rechtsbijstand gekoppeld aan deze verzekering dekt enkel de geschillen over schadegevallen die gedekt zijn

Contact

Wijkstraat 43/ bus 11,
3590 Diepenbeek

011 93 35 00

verzekeringen@certago.be