Gezondheidsverzekeringen

Delen via Sociale Media

In België is iedereen verplicht om zich aan te sluiten bij een ziekenfonds, zij zorgen voor een gedeeltelijke terugbetaling van medische en gezondheidskosten. Wanneer je in het ziekenhuis terechtkomt, kunnen de kosten heel hoog oplopen, ook met kosten waar het ziekenfonds niet tussenkomt. Zo kan je gezin ineens met financiële problemen geconfronteerd worden. Een hospitalisatieverzekering is hier een oplossing voor. Deze kan je beschermen tegen de kosten van een ziekenhuisopname, maar ook de medische kosten achteraf. Een ongeval of zware ziekte kan iedereen overkomen, er staat geen leeftijd op. Hoe jonger je start met een hospitalisatieverzekeringen, hoe lager de premies. Vooruitkijken kan lonen, want je nooit hoe je gezondheid zal evalueren.

Daarnaast bestaan er ook verzekeringen ambulante kosten, deze kan samen met een hospitalisatieverzekering afgesloten worden, maar ook losstaand. Deze verzekering beschermt je gedurende het hele jaar door voor medische kosten buiten een ziekenhuisopname, inclusief alle zware ziekten. Er valt veel meer onder de noemer van ambulante kosten, dan enkel (para)medische raadplegingen en geneesmiddelen. Ook terugbetaling van medische hulpmiddelen, zoals brilglazen, contactlenzen,… worden tot 70 of 80% terugbetaald. Onderscheid tussen geconventioneerd en niet-geconvencioneerd wordt er ook niet gemaakt.

Naar de tandarts gaan is meestal een nachtmerrie voor iedereen. Bovendien kan het kostenplaatje ook behoorlijk oplopen, zeker nu het merendeel van de Belgische tandartsen niet-geconventioneerd zijn. Je kan jezelf hier tegen beschermen en kiezen voor een aangepaste tandverzekering. Bijzonder is dat ook ongevallen gedekt worden, en je zo te allen tijde je mooie glimlach kan behouden.

Andere berichten

Gezondheidsverzekeringen

In België is iedereen verplicht om zich aan te sluiten bij een ziekenfonds, zij zorgen voor een gedeeltelijke terugbetaling van medische en gezondheidskosten. Wanneer je

Rechtsbijstandverzekering

De meeste familiale, brand- en autoverzekeringen bieden een optionele rechtsbijstandswaarborg. De rechtsbijstand gekoppeld aan deze verzekering dekt enkel de geschillen over schadegevallen die gedekt zijn

Contact

Wijkstraat 43/ bus 11,
3590 Diepenbeek

011 93 35 00

verzekeringen@certago.be