Terug naar school

Delen via Sociale Media

Vandaag rinkelt de schoolbel weer in Vlaanderen. Duizenden kinderen vertrekken terug op pad om hun talenten verder te ontwikkelen.


Bij een ongeval op school bent u in de eerste plaats gedekt door de verzekering van de school. Scholen hebben meestal een ongevallenverzekering voor leerlingen, verplicht is enkel de burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand. De schoolverzekering dekt bij ongevallen op school geen materiële schade zoals kledij, boekentassen en fietsen.


Schoolverzekeringen werken met maximumbedragen. In uitzonderlijke situaties zullen de bedragen niet voldoende zijn of zijn bepaalde zaken zoals een eenpersoonskamer niet gedekt. Een goede hospitalisatieverzekering zal hierin tussenkomen.


U kan als ouder best eens informeren welke kosten er in jouw specifieke schoolverzekering gedekt zijn.


Daarnaast gebeuren ook veel ongevallen buiten de schoolpoort. Jammer genoeg worden kinderen nog vaak slachtoffer van een ongeval van of naar de school.


Gaat uw kind als zwakke weggebruiker naar school? Zorg dan zeker voor een goede zichtbaarheid in het verkeer. Draag als fietser zeker steeds een helm, deze kan een leven redden.


Veroorzaakt iemand van je gezin schade aan een andere partij dan kan je rekenen op de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Denk zeker aan een familiale verzekering als je te voet bent of je met een ander vervoersmiddel verplaatste waar geen verplichte burgerlijke aansprakelijkheid geldt.


Ook in de naschoolse activiteiten kan u zichzelf beschermen met de juiste polissen, denk aan een tandverzekering die bijvoorbeeld alle ongevallen dekt, of een fietsverzekering.

We helpen je graag met informatie en advies om goed verzekerd het schooljaar te doorstaan.

Andere berichten

Terug naar school

Vandaag rinkelt de schoolbel weer in Vlaanderen. Duizenden kinderen vertrekken terug op pad om hun talenten verder te ontwikkelen. Bij een ongeval op school bent

Vacature: adviseur gezocht!

Om ons team aan te vullen zoeken we een extra adviseur uitvaartverzekeringen en één of meerdere zelfstandige adviseurs uitvaartverzekeringen, in hoofd-of bijberoep . Je gaat

Contact

Wijkstraat 43/ bus 11,
3590 Diepenbeek

011 93 35 00

verzekeringen@certago.be